НАТО робить багато, щоб Україна не програла, але недостатньо, щоб ми перемогли, — Андрій Осадчук

НАТО робить багато, щоб Україна не програла, але недостатньо, щоб ми перемогли, — Андрій Осадчук

Допомога, яку НАТО надає Україні, безпрецедентна і ми дуже за це вдячні партнерам. Але вона має бути довготривалою, прогнозованою і чітко зафіксованою, щоб надіслати сигнал москві: Київ не сам, і покинутий ні за яких обставин не буде. На цьому наголошує народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«Рішення про 40 млрд доларів, які НАТО пообіцяло Україні на наступний рік — важливе, але недостатнє. Перед самітом велись складні перемови, щоб запровадити довготривалу програму, наприклад 5-10 років по 40 млрд доларів, щоб москва і путін точно розуміли, що світ з нами надовго. Але цього не сталося», — констатує представник «Голосу».

За словами Андрія Осадчука, НАТО і окремі його члени досі бояться, щоб якась з держав його учасниць брала участь у війні з рф.

«Захід продовжує балансувати і робити все, щоб його країни в жодному разі не вступали у війну. При цьому вони роблять дуже багато, щоб Україна не програла, але при цьому дуже мало для того, щоб Україна виграла. На жаль, висновків з подій 1939 року зроблено дуже мало. Бажання вгамувати агресора досі домінує в головах багатьох лідерів західного світу.

Але ми маємо нагадувати і постійно працювати з нашими партнерами і союзниками та поширювати тезу, що будь-яка думка про умиротворення агресора такого формату, як путін, завжди закінчується дуже погано і, аби цього уникнути, потрібно бути сміливими і жорсткими», — наголошує народний депутат.

Підписуйся на нашi

ще новини