Підставою для згортання воєнних дій зі сторони рф може бути послаблення підтримки з боку Китаю, — Андрій Осадчук

Підставою для згортання воєнних дій зі сторони рф може бути послаблення підтримки з боку Китаю, — Андрій Осадчук

Той факт, що НАТО чітко вказало на неприйнятну позицію Китаю щодо допомоги росії вести війну, може мати позитивні наслідки для нас. Адже якщо Пекін таки згорне свою діяльність з підтримки москви, остання не матиме достатньо можливостей для ведення війни і відновлення запасів. Так вважає народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«У підсумковій декларації саміту НАТО Китай прямо звинувачений в допомозі рф в веденні цієї війни, в постачанні технологій і обладнання подвійного призначення. Так виглядає, що це вже, напевно, не просто погрози і Альянс вирішив серйозніше взятися за Китай», — зауважує народний депутат.

Однак, якщо таких дій від Альянсу не буде, путін і надалі вестиме цю війну.

«Я дуже розраховую, що це буде мати якісь додаткові дії з боку Заходу. Для нас це єдиний, відносно реалістичний, шлях до завершення війни. Адже якщо Китай буде згортати свою діяльність у торгівлі та економічній допомозі путіну, в останнього не буде грошей і технологіних можливостей в достатній кількості. Бо поки що якихось інших аргументів, чому москва має на щось погоджуватись, немає», — акцентує політик.

Підписуйся на нашi

ще новини