Після перемоги України постане питання незворотного переформатування ООН, — Кіра Рудик

Після перемоги України постане питання незворотного переформатування ООН, — Кіра Рудик

Організація Обʼєднаних Націй (ООН) демонструє повну неспроможність у російсько-українській війні. Це свідчить, що вона пережила себе і потребує кардинальних змін. На цьому наполягає народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«За останні три роки ми спостерігаємо максимальну дискредитацію ООН, можливостей, які є у цього органу і його функціоналу загалом. Чи можемо ми назвати бодай якийсь крок, який намагалась зробити ця організація на підтримку України, крім засудження і занепокоєння? Та й чи була в них хоча би якась практика упередження агресії?», — наголошує політикиня.

Усі спроби якось виключити агресора хоча би з якихось структур Організації, яка мала б запобігти війні, — не мали успіхів.

«Ініціатива виключити рф з Радбезу ООН не знайшла підтримки через позицію Китаю та Індії. Ми повинні продовжувати тиснути на це питання. Але в ООН насправді немає якихось дієвих механізмів навіть без росії в Радбезі для своєї головної цілі — упередити конфлікти в усьому світі. І я думаю, після завершення війни і нашої перемоги, буде дуже слушне питання переформатування цієї організації в щось інше за аналогією Ліги Націй після ІІ Світової», — пояснює народна депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини