План реанімації Сходу від «Голосу» допоможе економічно відновити регіон, — Юлія Гакова

План реанімації Сходу від «Голосу» допоможе економічно відновити регіон, — Юлія Гакова

Соціальні проблеми на Донбасі повинні вирішуватися у тісній співпраці з міжнародними партнерами. Про це заявила кандидатка у народні депутати від «Голосу» на Донеччині Юлія Гакова під час презентації Нацплану «Голосу» у Покровську.

На Сході України насамперед потрібно відновити інфраструктуру та економічний розвиток, підтримувати місцеві громадські організації та розслідувати злочини РФ.

Відновити Схід України допоможе чітка стратегія розвитку регіону. «Голос» розробив план реанімації Донбасу та презентував його у містах Східної України у рамках всеукраїнського туру.

Пряма мова

Юлія Гакова, кандидатка у народні депутати від партії «Голос» в одномандатному окрузі № 50 на Донеччині:

— Найбільш актуальне питання зараз — це економічне відновлення регіону: створення нових робочих місць, запуск коротких сертифікаційних програм, які дозволять молоді залишатися у регіоні, розвиток підприємництва та якісної спеціальної освіти.

Щоб економічно підняти Схід України, критично важливо мати стратегію розвитку регіону. Будь-які стратегії і програми мають розроблятися на основі співпраці трьох сторін: центральної і місцевої влади, представників громади і міжнародних організацій. Детально підготовлена стратегія дозволить впроваджувати локальні програми.

Однак не потрібно робити щось для регіону, не спитавши сам регіон. Для того, щоб ефективно працювати з міжнародними організаціями і отримувати допомогу у вирішенні соціальних проблем Донеччини, повинна бути пряма комунікація між місцевою громадою, донорами та владою. Потрібно приїжджати на місця, з’ясовувати конкретні місцеві проблеми та стратегічно підходити до їхнього вирішення.

Підписуйся на нашi

ще новини