Саміт миру поки не відбудеться, адже залишається незрозумілою позиція США та основних партнерів України, —  Юлія Клименко

Саміт миру поки не відбудеться, адже залишається незрозумілою позиція США та основних партнерів України, — Юлія Клименко

Ймовірна відсутність на зустрічі у Рамштайні американського президента Джо Байдена — погана новина для України. За його участі мали відбутись закриті зустрічі і ухвалені важливі рішення, щоб планувати наступний саміт Миру та план Перемоги. Так вважає народна депутатка «Голосу» Юлія Клименко.

«Якщо не буде зрозуміло з планом Перемоги і позиціями американського президента Байдена та інших партнерів України, саміту Миру до кінця року не буде. Бо на Рамштайні (куди президент США поки не їде) мала відбутись закрита зустріч лідерів країн-партнерів, на якій, очевидно, мали бути ухвалені основні рішення. Тепер ця зустріч, ймовірно, не відбудеться», — пояснює представниця «Голосу».

При цьому, на думку Юлії Клименко, росія жодним чином не демонструє навіть натяків на те, що готова до якихось переговорів.

«Про які саміти миру можна говорити, коли путін збільшує військовий бюджет на 30 млрд доларів, російські війська просуваються на Донбасі? З його боку кінця війни не видно, він не готується сідати за стіл переговорів, а далі проводить агресивні дії, які ми щоночі бачимо. Немає з ким говорити про мир», — підкреслює народна депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини