Що зробив «Голос» у 2020 році

Що зробив «Голос» у 2020 році

Пряма мова Кіри Рудик, голови партії «Голос», народної депутатки України:

— 2020 був складним, і це відчули всі українці, чи не так? Боротьба з ковідом, підтримка бізнесу під час пандемії, контроль влади та захист державних інтересів — усе це головні виклики й досягнення «Голосу».

🦠 Знаєте, яке слово українці ґуґлили найчастіше цього року? Звичайно — коронавірус.

Щодня тисячі людей борються з цією хворобою, а лікарі самовіддано рятують їх, в умовах нестачі кисню. Який влада буквально перекриває своєю бездіяльністю і байдужістю.

💉 Допомогти суспільству подолати пандемію зможе вакцина. І парламент вже ухвалив закон «Голосу» про прискорений доступ до вакцини.

Це дозволить зареєструвати її в Україні не за пів року, а за 5 днів. А ще Україна зможе долучитися до міжнародних клінічних випробувань. Адже це — найкоротший і безпечний шлях до інноваційних ліків.

🩺 Також медики отримали більший захист — наш закон зберігає їхні зарплати, навіть якщо ті перебувають на самоізоляції. І запускає масове тестування по всій Україні, а лікарів та правоохоронців тепер тестують регулярно — незалежно від контакту з хворими.

📅 Якщо ви підприємець, то теж відчули нашу підтримку. Бо на час карантину ми звільнили «спрощенців» від ЄСВ та призупинили податкові перевірки. І змусили Уряд попереджати про локдаун за тиждень, а не за день-два, як було раніше.

💊 Ще одна важлива перемога: ви, українські пацієнти, у 2021 році отримаєте постійний доступ до ліків завдяки «Голосу» — бо тепер мільярди гривень на закупівлі не згорять наприкінці року через недолугість глави МОЗ.

⚖️ Але не ковідом єдиним. Восени Конституційний суд вирішив поширити ще й вірус корупції та скасував кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях.

Спойлер: ми трохи пофіксили ситуацію. Поганий спойлер: корупціонери встигли пролізти у «вікно можливостей» від КСУ.

🔎 «Голос» долучився до розробки законопроєкту, завдяки якому НАЗК знову може виявляти порушення в деклараціях. І Рада його вже проголосувала.

Ще парламент відновив кримінальну відповідальність за неправдиве декларування. Але далося це дорогою ціною: вже закрито справ на 30 мільйонів гривень.

Але ув’язнення для корупціонерів влада вирішила скасувати.

💪 Що далі? «Голос» бореться за те, щоб ув’язнення таки повернули, а суму, за яку «саджати будемо» — знизили. Боротьба триває!

📈 А ще в нас з’явилася традиція — раз на рік запускати хештег «Правка Васильченко». Бо ось вже два роки поспіль наша депутатка невтомно й успішно допомагає бізнесу та громадам.

ФОПи отримали підвищені ліміти — завдяки правці Васильченко. Тепер вам, малому бізнесу, не потрібно йти в тінь.

Місцеві громади також виграли від нашої роботи. Ще одна ініціатива Галі зберегла місцевим бюджетам більше 7 млрд грн, залишивши громадам акциз на пальне. Ці кошти тепер можна спрямувати на доплати чи пільги медикам та на підтримку малого бізнесу.

🔸 Ми з колегами послідовно переконуємо українську владу поховати вже давно мертві «мінські домовленості» та наполягаємо, щоб Офіс Президента припинив догоджати Росії.

А ще ми разом з вами не дали бойовикам провести ганебну інспекцію українських позицій на Сході. Бо всі ми розуміємо, що це означало б легітимізацію бойовиків. Всі, крім Офісу Президента.

Але все це — частини значно більшої проблеми. Ще раз: «Мінськ» мертвий. І його не здатен оживити ніхто. «Мінськ» вигідний лише Путіну.

Тому Україна врешті отримала альтернативу — нашу Стратегію холодної деокупації Криму та Донбасу.

📢 Питання Криму отримало більше уваги у парламенті. Депутати «Голосу» зібрали Кримську платформу — тепер всі українські фракції, крім ОПЗЖ, разом працюватимуть над проблемами окупованого півострова.

🔗 Ну і про інтернетне: закладаюсь, ви вже й забули свій пароль до Вконтакте! І неспроста — адже ми нагадали владі про санкції проти російських соцмереж, які закінчувалися у травні. І змусили продовжити їх.

Бо в Україні не мають працювати ресурси, які грають на руку Росії в гібридній війні проти нас.

🔖 The last, but not the least — у вересні депутати «Голосу» отримали диплом про порядність. Росія внесла нас до свого санкційного списку. Це означає, що ми все робимо правильно.

І це — завдяки вам. Дякуємо за довіру! Далі — ще більше. Ми продовжимо боротися з корупцією, відстоювати українські інтереси та захищати вас: лікарів, військових, підприємців, вчителів. Усіх громадян України.

🧡 Ми — ваш «Голос» у Верховній Раді.

Читайте детальніше про те, що зробив «Голос» у грудні, листопаді, жовтні, вересні та за 11 місяців роботи в Раді.

Підписуйся на нашi

ще новини