Перемоги «Голосу» у вересні

Перемоги «Голосу» у вересні

У вересні нам довелося відбивати атаки влади на український Донбас та українські інституції. А також — не давати владі покривати «своїх» корупціонерів і змушувати її допомагати громадянам під час пандемії.

1. «Голос» не дав протягнути у Виборчий кодекс референдум про особливий статус Донбасу, якого так хоче Росія. Відповідну норму намагалась протиснути парламентська більшість на поспішно зібраному комітеті. Але нам вдалося переконати колег, що це неприпустимо, і комітет не підтримав зрадницькі зміни.

2. Верховна Рада ухвалила постанову «Голосу» про виділення 10,5 мільярдів гривень з «ковідного фонду» на безпечну освіту під час пандемії. Це маски і антисептики, доплати вчителям за додаткове навантаження і технічне забезпечення онлайн-освіти. Тепер важливо, щоб уряд виконав цю постанову.

3. Разом з іншими патріотичними силами ми домоглися скасування так званої «інспекції» терористів «ДНР» на українських позиціях на Донбасі. На такі принизливі поступки раніше пішла делегація Фокіна-Кравчука. Довелось голосно нагадати владі, що вона — все ж таки українська, поступки Росії — це зрада, а «Мінськ» — мертвий.

Нагадуємо, що стоїть за поступками Росії:

4. За нашим наполяганням пана Фокіна таки звільнили з ТКГ. «Голос» послідовно робив все, щоб це відбулося: ми скерували офіційний запит до Президента, підняли питання відставки на парламентському комітеті й готували постанову. Президент почув і звільнив Фокіна навіть до заяви парламенту. Україну не представлятиме людина, яка не визнає Росію ворогом та агресором.

5. Під нашим тиском генпрокурорка таки підписала підозру «слузі народу» Юрченку, якого НАБУ спіймало на продажі правок до законопроектів. Ми не дамо владі покривати «своїх» корупціонерів.

6. «Голос» запустив створення Тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді, яка має з'ясувати, чи була зрада в Офісі Президента у подіях навколо затримання «вагнерівців» у Білорусі. Поки всі обмінюються заявами, ми готуємо інструменти для дій.

7. Верховна Рада ухвалила законопроєкт «Голосу», який дозволить українцям безкоштовно та швидко отримувати донорську кров і ставати донорами. Система крові стане керованою та ефективною, донорство крові — добровільним і безкоштовним, а саму кров перевірятимуть за європейськими стандартами, тому вона буде якісною та безпечною.

8. Під тиском «Голосу» Офіс Президента звернувся до уряду з проханням скоротити бюджетні видатки на свою діяльність. Підвищити їх до рекордних за всю історію України 1,2 млрд гривень запропонував у проекті бюджету уряд, але ми не дали цьому рядку загубитися у стосах паперу.

9. «Голос» вимагав реакції Верховної Ради України на події у Білорусі з перших днів, коли самі білоруси повстали проти несправедливості. Ми виходили на трибуну і на вулиці разом з небайдужими українцями, переконували колег по парламенту. Зрештою Верховна Рада ухвалила заяву про невизнання виборів у Білорусі, а ми — продовжимо вимагати санкцій для Лукашенка і його чиновників, причетних до злочинів проти власного народу.

10. «Голос» допоміг Україні зробити крок до доступніших електромобілів та безпечного пересування на легкому електротранспорті — парламент у першому читанні ухвалив відповідні законопроекти співавторства наших депутатів.

І наостанок — визнання!

На початку вересня Кремль вніс до санкційного списку РФ майже всю фракцію «Голосу». Це — красномовна оцінка нашої роботи проти агресора. Працюємо далі!

Підписуйся на нашi

ще новини