Тиск на партнерів має бути на всіх рівнях, — Кіра Рудик про дозвіл на використання західної зброї по рф

Тиск на партнерів має бути на всіх рівнях, — Кіра Рудик про дозвіл на використання західної зброї по рф

До завершення виборчого циклу у США рішучих кроків від західних партнерів Україна навряд чи дочекається. Однак цей час слід використати для посилення тиску на всіх рівнях, аби таке необхідне для нашої держави рішення було ухвалене. На цьому наполягає народна депутатка України, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Нині ми розуміємо, що до виборів у США, навряд чи ми отримаємо якісь серйозні рішення. Та й після виборів ще буде певний час, коли новий президент/ка будуть входити в курс справ. Так само ми розуміємо, що позиція німецького канцлера якось зміниться. Тому добре, коли у нас є сильні союзники, які використовують свою риторику і вплив, щоб переконати тих, хто ще вагається, але цього недостатньо.

Зараз час мобілізувати зусилля на міжнародній арені, використовувати всі засоби та інструменти, які в нас є (президента, парламентарів, урядовців, послів, діаспору), щоб тиск на партнерів тривав, щоб у різні способи переконувати вирішити це критичне питання для нас — отримання дозволу стосовно зброї», — акцентує політикиня.

Однак Україні слід нарощувати свою незалежність в озброєнні — тобто виробляти свої засоби ураження, використовуючи потужності країн-партнерок.

«Важливо і самим мати таку зброю. Тож ще один напрям для посиленої роботи — спільні підприємства разом з нашими партнерами. Аби ми могли використовувати їх спроможності і українські технології для виробництва своєї зброї», — резюмує народна депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини