У ЄС не вистачає лідера, який би йшов на ризик заради важливих безпекових результатів, — Кіра Рудик

У ЄС не вистачає лідера, який би йшов на ризик заради важливих безпекових результатів, — Кіра Рудик

Останні політичні події в Європі свідчать про те, що сильних лідерів, здатних ризикнути для важливої мети, залишається не так багато. Так вважає народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«У Європі не вистачає політичного лідерства. Бракує людини, яка була би готова йти вперед і творити прецеденти для інших. Тому ми маємо великі надії на премʼєра Великої Британії Кіра Стармера», — пояснює народна депутатка.

При цьому, за словами Кіри Рудик, у західного виборця є великий запит на підтримку України у протистоянні російській агресії.

«Зараз у світі не так багато політиків, які здатні піти на сміливі кроки, ризикнути собою і своєю політсилою заради стратегічної мети. Тому крок Еманюеля Макрона заслуговує поваги. Те, що праві у Франції програли, говорить про те, що заклики цієї політсили про мир, домовленості з росією і що Франція має бути осторонь війни, не мають підтримки у французів. Та й на загал соціологія показує, що європейський виборець хоче більшої підтримки України. І це не тому, що нас там дуже люблять, а тому, що вони бояться за себе і не хочуть йти воювати», — зауважує політикиня.

Підписуйся на нашi

ще новини