Від конфіскації відсотків заморожених активів рф залежить економічна ситуація в Україні, — Андрій Осадчук

Від конфіскації відсотків заморожених активів рф залежить економічна ситуація в Україні, — Андрій Осадчук

Рішення про надання Україні кредиту у 50 млрд доларів за рахунок прибутків із заморожених активів рф — вкрай важливе для бюджету нашої держави і стабілізації економічної ситуації в короткостроковій перспективі. На цьому наполягає народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«Ті колосальні збитки, які рф нанесла Україні вже, і ту потребу, яку має Україна для поточного і майбутнього відновлення, підштовхнула західні країни до ухвалення рішень. Але зараз йдеться про 50 млрд доларів, а всіх заморожених активів рф в рази більше. Як і грошей, яких потребує наша держава.

Від того, як запрацює цей механізм, прямо залежить економічна ситуація в Україні на найближчі рік-два. Ці кошти підуть в державний бюджет як економічна підтримка», — пояснює представник «Голосу».

Також, за словами Андрія Осадчука, це вкрай важливе рішення, про яке ще два роки тому неможливо було і мріяти.

«Два роки тому не було навіть натяку, що ми зможемо добитися бодай якогось результату з замороженими активами рф. Ми від початку наголошували, що не платники податків західних країн мають платити за те, що наробила рф в Україні, особливо, коли на Заході є величезні активи росії. Тому активна робота над передачею всіх цих активів має тривати далі», — акцентує народний депутат.

Підписуйся на нашi

ще новини