Закривати очі на те, як рф порушує санкції, неприпустимо і ці шпарини треба прикрити, — Кіра Рудик

Закривати очі на те, як рф порушує санкції, неприпустимо і ці шпарини треба прикрити, — Кіра Рудик

Захід надто повільно реагує на спроби росії обходити санкційний тиск, хоча всі ці способи і шпарини абсолютно очевидні. За бажання та активних дій, партнери можуть дати цьому раду і Україні слід активно працювати в цьому напрямку. На цьому наполягає народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Санкції проти рф працюють набагато гірше, ніж мали б і могли. Ми бачимо спроби закрити очі на подвійний імпорт і посередників, яких використовує росія, будуючи навколо себе систему сателітів, які допомагають обходити обмеження. Таким країнам вигідно, щоб війна тривала, адже вони заробляють чималі кошти, допомагаючи агресору.

Це величезна проблема. Ми звертаємо увагу наших партнерів, бо не може бути такого, щоб торговельний оборот між, наприклад, Німеччиною і Казахстаном збільшились в рази за два роки», — пояснює народна депутатка.

При цьому є ці галузі в росії, де санкції працюють ефективно і їх вплив відчуває кожен. Цей досвід слід перенести і на інші напрямки, особливо ті, від яких залежить воєнний потенціал агресора.

«Це всім очевидно, але конкретних кроків від наших партнерів щодо прикриття таких схем ми поки не бачимо. І це ще один з напрямків, над яким треба працювати дуже інтенсивно. Якщо можна перекрити доступ росії до запчастин до літаків (і в них збільшилась кількість аварій), то значить, можна чинити аналогічно з доступом до інших деталей: товарів подвійного призначення, високотехнологічного обладнання тощо», — акцентує лідерка «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини