Жодні договори наразі не дають тих гарантій безпеки, які би дало членство в НАТО, — Юлія Клименко

Жодні договори наразі не дають тих гарантій безпеки, які би дало членство в НАТО, — Юлія Клименко

Справжня довготермінова гарантія безпеки для України — членство в НАТО — і жодні угоди чи договори про допомогу і підтримку цього не можуть замінити, оскільки будуть трактуватись політиками залежно від поточної ситуації. Так вважає народна депутатка «Голосу» Юлія Клименко.

«Поки Україна не є членом НАТО і на неї не поширюється V стаття договору, ніяких гарантій і механізмів захисту для нас немає. Не треба себе обманювати. Всі ці договори про допомогу чи безпекові угоди цього не дадуть.

Єдина гарантія, яка забезпечить нам стабільний захист на довгий період, — може бути тільки повноправний вступ в НАТО. До цього це лише запевнення, які трактуються різними поколіннями політиків так, як їм зручно в певний момент», — наголошує політикиня.

При цьому в основних гравців НАТО все ще є острах, що вступ України до Альянсу означатиме автоматично участь усіх його членів у війні.

«Основний фактор — небажання США та Німеччини бачити Україну в НАТО через пересторогу, що участь нашої держави в Альянсі може означати долучення інших його членів до повномасштабної війни. Це той острах, який блокує наш вступ до НАТО», — резюмує народна депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини